Infoblad: Optical Head calibrated operation for GMP

Optical heads are measurement instruments and require either verification or regular calibration in order safeguard operation within GMP

Infoblad: Track and trace

Zichtbare codes zijn algemeen bekend. Het gebruik van onzichtbare codes voor de logistiek is minder bekend. Technisch kunnen beide soorten door elkaar heen gebruikt worden. Uw magazijn nummer kan blijven staan. Op grond van dit nummer kan een klant code of zelfs compleet label gedrukt worden. 

Infoblad: UV narrowband illumination

Speciaal voor vision doeleinden is deze smalband UV belichting ontworpen. Een duidelijk contrast zonder blauwzweem genereerd deze belichting. Hierdoor kan met een camera systeem zelfs bij lage lichthoeveelheden een goed product onderscheid gemaakt worden. 

Infoblad: Label inspector

Een correct label met juiste THT gegevens vormt een integraal kwaliteits en veiligheids deeld van een product. De label inspector kijkt alle velden van de bedrukking na. Op deze wijze is er ook een bewijs welk de onafhankelijk van de printer werkt en operator fouten kan herkennen. Als steekproef kan b.v. elke 100 producten een foto gemaakt worden. 

Infoblad: Camera inspectie in food

Het toepassen van camera systemen in de food industrie kent vele aspecten. Van logistiek tot kwaliteit en van vorm via textuur naar kleur. Bijzondere eisen in deze industrie zijn materiaal gebruik en in veel gevallen ook de toepassing van glas.  

Infoblad: Codes lezen

Codes voor product herkenning of logistieke stroom herkenning zijn niet weg te denken uit de moderne logistiek.  Variaties en slimme codes maken het mogelijk direct op hout gedrukte codes of afwasbare codes betrouwbaar te lezen. 

Infoblad: Pick Point Tracer

Middels vision een product opsporen en dan oppakken van de band is een mogelijkheid. Zonder camera kan het ook met de No Vision techniek. Orientatie, Optisch middelpunt en hoogte van het object kunnen onder andere doorgegeven worden naar een robot om zo het product op te laten pakken. 

Infoblad: Oilseal inspectie

Het Vision Competence Center heeft een aantal systemen voor het inspecteren van afdichtingen geleverd aan klanten in binnen en buitenland. Zowel scannende systemen als ook matrix systemen worden ingezet om een aantal afdicht vlakken 100% te inspecteren. 

Infoblad: Coplanarity Copla V

Aanrakingsloos coplanarity meten met de pootjes in de lucht is mogelijk geworden met een bijzondere techniek. Het eenvoudig losjes  positioneren en daarna de coplanarity bepalen in alle richtingen is een krachtige feature van deze techniek. Doordat een volledige coplanarity op één station bepaald wordt zijn er geen bijzondere eisen aan de mechanica of doorvoer van de producten. 

Infoblad: 3D binpicking

3D binpicking is een techniek die voor bijna alle niet in elkaar hakende producten mogelijk is. Een universele oplossing voor alle soorten producten is er echter niet. In alle gevallen wordt naar de eigenschappen van het product gekeken omdat daar de sleutel zit voor het oppakken.  Een kropsla pak je nu eenmaal anders op dan een meloen. 

Infoblad: Automatiseren zonder camera met No Vision techniek

De basis van de No Vision techniek is het maken van scans middels laser afstandsmetingen. De bemonsteringstechniek in combinatie met de nauwkeurige meettechniek heeft als resultaat een goede data set voor verdere verwerking. Binnen het vision domein wordt de data ontdaan van afwijkingen en wordt de data set verder betrouwbaar gemaakt voor hoogwaardige metingen. Het was al jaren de meetmethode van de landmeters en nu volledig geautomatiseerd ook beschikbaar voor de vision technicus. Andere technieken waarbij enkel code lezers gebruikt worden die gebaseerd zijn op camera techniek hebben ook hun intrede gedaan in de logistiek. In al deze  gevallen kunnen mensen niet "in beeld" genomen worden wat vaak een wens is van de werknemers. 

Infoblad: Kracht in de logistiek

In de logistiek worden veel codes gebruikt voor het volgen van de producten.  De afwasbare code is een eigen ontwikkeling van SAC Nederland net als de onzichtbare codes.  Afstapel patroon herkennen voor depalletizing is een veel gevraagde toepassing. Pallet stapels worden vaak gescand voor het omstapelen of voor het vinden van het oppakpunt van een doos. Een laatste krachtige tool is het herkennen van producten zodat fouten in de logistiek teruggevonden kunnen worden. 

Infoblad: Tablet inspector

Middels een gekalibreerde optische kop worden de pillen in de medicatie zakjes geinspecteerd. Elke pil in het zakje laat zijn vision handtekening zien die vergeleken kan worden met de handtekening in de database. Een slimme machine die bewaakt of het recept overeenkomt met de werkelijke inhoud van het zakje nadat het is dicht geseal voor verzending naar de klant. 

Infoblad: Stenen en robots met vision of no-vision

Het Vision Competence Center Beneluxheeft kennis opgebouwd rond steen producten. Voor deze grove structuur producten. is een methode ontwikkeld om ze goed in beeld te krijgen ongeacht de oppervlakte structuur. Toch is het mogelijk om nauwkeurig de positie van het product te bepalen of te zien of er omissies of misvormingen zijn opgetreden.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op