Weet wat je eet

3D- en UV- technieken worden specifiek gebruikt voor het foodsegment. Met behulp van deze technieken hebben wij een aantal projecten gerealiseerd. Het lezen van stickers door middel van OCR en OCV is een veelgevraagde techniek.

Een fabrikant wilde product vermenging voorkomen en voldoen aan de scheiding volgens halal. Hiervoor was het nodig kratten te inspecteren op afwezigheid van product resten. Dit werd gerealiseerd middels een vijf camera systeem met UV belichtingen. De witte producten waren op grond van hun materiaal eigenschappen te onderscheiden van de witte kratten. 

Een fabrikant van spuitroombussen in Belgiƫ heeft een inspectie van de THT-opdruk laten uitvoeren en een inspectie om spuitroomdruppels in de spuitmonden op te sporen. Beide inspecties werken op hoge snelheid. De bussen zijn bijna niet met het blote oog te volgen.

Voor een fabrikant in de foodindustrie is een hamburgercheck gerealiseerd. Hierbij worden de bevroren hamburgers met de geribbelde kant naar boven aangevoerd om allemaal met de zelfde kant naar boven in de verpakking geplaatst te worden. De verkleuringen van het product in het productieproces zijn boven en onder hetzelfde. Daarom moet de onder-boven beslissing genomen worden op grond van de 3D structuur van het product.

Een Nederlandse snoepjesfabrikant wil niet dat er snoepjes achterblijven met de verkeerde kleur of smaak in zijn meer dan 1 meter brede snoepbakken. Hiervoor is een Vision inspectie-station gerealiseerd waarin de bakken door middel van een AGV worden aangevoerd. De eis is duidelijk, geen enkel snoepje mag blijven liggen en dus wordt elk snoepje gedetecteerd.

Stickerlezen

Voor een toeleverancier van een Engelse supermarktketen is een inspectie gerealiseerd om de correctheid van de productinformatie op het label te controleren. In een los station worden de gegevens gelezen. Programmeer- en drukfouten worden opgespoord om te voorkomen dat de klant boetes krijgt in verband met labelfouten.

Een bekende delicatessenleverancier in Nederland laat zijn pepers automatisch vullen met roomkaas. Met behulp van Vision techniek wordt de inhoud van de peper ingeschat zodat elke peper van een nette passende vulling kan worden voorzien zonder over te lopen. De verhouding in smaak tussen het zoete van de peper en het hartige van de vulling worden middels vision techniek in de juiste proporties gebracht. 

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op