Perfectie aan de lopende band

Buiten scans die nodig zijn voor depallettisering heeft SAC oplossingen om van kratten het type te herkennen, krat leeg te detecteren of het restvolume in een doos te bepalen. Het lezen van codes op producten alsmede het ontwikkelen van codes te gebruiken op producten is een specialiteit van SAC. Ook is het mogelijk codes handmatig af te vinken. Bij de meeste van deze toepassingen is het niet nodig om lichtafschermingen te gebruiken waarmee ze dus zeer goed inpasbaar zijn in logistieke centra.

Automatische doos herkenning 

Voor een logistiek verdeelcentrum is een automatisch systeem ontwikkeld voor het herkennen van dozen met specifieke markeringen, texten of barcodes.  Na het eenvoudig labelen van een type doos met opdruk worden daarna alle dozen met een vergelijkbare opdruk herkend zodat ze op de zelfde pallets gezet kunnen worden na het leeghalen van bijvoorbeeld een container of vrachtwagen. 

Het automatisch toewijzen van de plaatsen waar de dozen naar toe moeten spaart veel tijd bij het leeghalen van containers die met de hand geladen zijn.  De hergroepering van dozen op pallets maakt verdeling en opslag binnen een logistiek systeem eenvoudig. 

UV  onzichtbare markeringen 

Voor een kweker van hoogwaardige kamerplanten is een systeem gerealiseerd om elke plant te volgen tijdens het opgroeien. Hiervoor zijn alle potten van een unieke UV-datamatrixcode voorzien. De code verstoort het aanzicht van de pot niet en kan op elke kleur pot worden aangebracht zelfs over opdruk heen als die al op de pot staat. Doordat de code alleen oplicht onder UV treedt geen probleem op bij verwerking van andere codes bij een kassa systeem. Deze code kan ook op verpakkingen van bijvoorbeeld vlees of kaas gebruikt worden om zo de herkomst en verpakgegevens vast te leggen. 

Kratten patroonscan

Voor een Nederlandse bierbrouwer is de automatische afstapeling van retourgoed onderzocht. Gebleken is dat foute, vuile en lege kratten gevonden kunnen worden met een tof-scanner van Sick. Natte of droge kratten-met of zonder doppen- kunnen allemaal verwerkt worden. Er is geen hallicht-afscherming nodig.

Grootschalig code lezen 99.98% zekerheden

Bij een distributiecentrum voor vleeswaren van een zeer grote Duitse supermarktketen is een code leessysteem gerealiseerd voor het gehele warehouse. De codes worden gelezen door middel van  camera’s op 65 plaatsen. Het systeem is sinds 2008 24 uur per dag in bedrijf. Er is geen enkele camera elektrisch of optisch defect geraakt. Wel door vallende kratten...

Emballage scan

Voor een logistiek centrum is een systeem ontworpen om de retour kratten automatisch te herkennen. Dit systeem maakt gebruik van de aanwezigheid van gaten en daarmee de afwezigheid van reflecterend materiaal.  Er is in de kosmos niets zo zeker als een gat waar het licht in verdwijnt. In het filmpje hier kunt u de resultaten van de life scans zien. 

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op