Als het flexibel en toch goed moet zijn

Correct functionerende rubber dichtingen zijn tegenwoordig vaak het belangrijkste item van een mechanische samenstelling. Schokbrekers, brandstofleidingen en asdoorvoeren zijn sleutelelementen in de automatisering. Voor veel producten is vereist dat elke afdichtlip microscopisch moet zijn geïnspecteerd. Dat is niet altijd bekend bij het grote publiek. Automatische microscoop inspectiemachines worden door SAC al jaren gebouwd.

Dichtinginspectie

Voor een Duitse fabrikant, bekend van zijn pneumatiekoplossingen, is een dichtring inspectiemachine gebouwd. Het is een RWDR product dat in dit geval met een matrix camera wordt geïnspecteerd. Detail werking van de machine is te zien op deze film.

Voor een Nederlandse fabrikant is een inspectiemachine gebouwd voor het controleren van doseerrubbers voor tubes. De aanvoer van de doorzichtige rubbers via de feeder bunker wordt hier getoond.

Controle van Radial-Wellendichtringe (RWDR) met behulp van een lijncamera. De dichtvlakken worden gecontroleerd tijdens het roteren. De lijncamera’s worden ingezet als scannende microscopen. Elke camera neemt een vlak in.

Controleren van afdichtvlakken

Voor een Zwitserse fabrikant van afdichtingen voor biobrandstofleidingen in de automotive is een microscoop inspectiemachine gebouwd voor het controleren van de vier afdichtvlakken binnen het product. Deze machine verving de manuele inspectie van de producten. Na de ingebruikname van de machine is deze nog enkele malen sneller gemaakt.  De machine is op Rubber inspectie detail film in werking te zien 

Voor een bekende Duitse fabrikant van kogellagers en Shock Absorbing Seals (SAS) is een seal controlemachine gebouwd. Het is een niet-scannend systeem dat de SAS component op een aantal functionele punten controleert. Het inspectiesysteem draagt zorg voor de zero defect levering van het SAS product.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op